S.P.A. - Société Provençale d'Aromatherapie

Wat is S.P.A en waarom werkt het ?

Société Provençale d'Aromatherapie is een compleet programma gezicht- en lichaamsverzorging met 100% natuurlijke producten die de allerhoogste (bio-) kwaliteit ingrediënten bevatten. Van de planten is alleen dat deelgebruikt dat de gezochte eigenschappen heeft, zoals bijvoorbeeld alleen de bloem, het blad, het zaad of de wortel. Alle producten bevatten een hoog gehalte pure en zuivere etherische oliën, plantenoliën en plantenextracten.

Mevrouw Magonet is de grondlegger van S.P.A.

Al in 1984 stelde zij de producten beschikbaar voor een groter publiek. Daarvoor werkte ze op kleinere schaal in de kliniek waar zij als gynaecoloog werkzaam was met aromaTHERAPIE.

In het algemeen wordt als productbasis 10 ml plantaardige olie genomen. Vervolgens voegt iemand daar 4 druppels (=1,5%) of 8 druppels (=3%) etherische olie aan toe. Dit betekent dat men werkt met een product dat weliswaar lekker ruikt, maar slechts 1,5% of 3% actieve werkstoffen bevat.

Terwijl een S.P.A.- specialist in de praktijk werkt met combinaties van verschillende 100% etherische oliën. Deze bevatten dus ook 100% werkzame stoffen!

S.P.A. is aromatherapie volgens de 'Franse school'. Daar gaat het niet alleen om de geur van een olie, maar vooral om de inhoudsstoffen Elke etherische olie is opgebouwd uit verschillende inhoudsstoffen met elk zijn eigen specifieke werking

Bij de Franse school combineert men ook verschillende oliën zodat bepaalde eigenschappen van de ene olie een ander versterken, terwijl andere eigenschappen geneutraliseerd worden. Zo hou je een krachtig product over met alleen positieve eigenschappen.

Om op deze manier producten te maken vraagt buitengewoon veel kennis van etherische oliën, hun inhoudsstoffen en hun werking! 

Het is ook meer werk omdat elke oogst van een plant een net iets andere samenstelling van de inhoudsstoffen oplevert. Elke nieuwe oogst van de olie moet daarom onderzocht worden op zijn samenstelling voordat die verwerkt kan worden.

Etherische oliën zijn vrijwel de enige werkstoffen die door alle huidlagen dringen. Daardoor komen ze in alle huidlagen waar 'huidproblemen' ontstaan. Niet alleen de concentratie in een product, maar ook  de opname door de totale huid garandeerd een structurele vebetering van de huidconditie en de structuur.

Door de optimale, perfect uitgebalanceerde samenstelling werken de producten echt, ook bij mensen 'die alles al geprobeerd hebben'. 

 

De meeste cosmetische producten doen vaak alleen aan symptoombestrijding bij een huidprobleem.

S.P.A.- aromatherapie werkt ook van binnenuit, aan de oorzaak van de situatie.

Daarin schuilt het geheim van het succes van S.P.A.- aromatherapie. De combinatie van in- en uitwendig gebruik stimuleert de van nature aanwezige zelfgenezende kracht van het lichaam.

 

 

0474/17.30.88                                                BE0634.575.483

  • Facebook Black Round

© Natuurlijk Mooi bij Marieke. Proudly created with Wix.com